ghiocel07 on 19 August 2014 - 2,408 views

Ingrediente: 1 kg ardei iute (verde), 2 kg ardei capia (roșu), ½ l oțet, ½ cană zahar, 2 lingurițe sare mare

Mod de preparare: Se toacă fideluță ardeii iuți până la cotor cu semințe cu tot și ardeii capia fideluță, făra semințe (eu am folosit răzătoarea Borner).

Se amestecă ardeii, se adaugă sarea, zahărul și oțetul. Se lasă la macerat 24 ore, mestecănd din când în când cu lingura.

Se pune amestecul în borcane uscate și se toarnă lichidul rezultat peste ele.

Se ține în cămară (în frigider) și se folosește la ciorbe, sărmăluțe, tocănițe sau la orice considerați necesar.

2 comentarii la “Ardei iute pentru ciorbă”

  1. eu nu as rade atatia ardei mici pe razatoare nici sa ma premiezi 😉
    PS. tocmai mi-am ras o unghie cu dovlecelul :((((((
    Problema e ca nu prea sunt iuti ardeii carora li se zice iuti 🙁

  2. @Elisa – cu o răzătoare bună merge repede. Dar fără carne 🙂 Ai mei au fost chiar foarte iuți.

Comenteaza...

Poti folosi urmatoarele taguri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Daca vrei si tu poza la comentarii, vezi aici ce trebuie sa faci.