Tarta cu ciocolata

Ingrediente pentru crusta: 250 g faina, 100 g unt, 1 oua, 100 g zahar pudra, 1 plic zahar vanilat, 3-4 linguri apa rece

Ingrediente pentru crema: 400 g ciocolata amaruie, 400 ml frisca, 1 plic gelatina, esenta de rom

Mod de preparare crusta: Se amesteca faina cu zaharul pudra, zaharul vanilat si untul taiat cubulete,

pana devine un aluat nisipos.

Se adauga oul si apa rece si se framanta un aluat elastic si nelipicios,

care se inveleste in folie alimentara si se pune in frigider minim 30 minute.

Dupa cele 30 minute, se pune aluatul pe planseta infainata si se intinde o foaie

care se aseaza in forma de tarta unsa cu unt si se preseaza cu mana. Se indeparteaza axcesul de aluat si se inteapa cu o furculita pe toata suprafata ca sa nu se umfle la copt.

Se coace in cuptorul incalzit cca 25 minute.

Mod de preparare crema: Se hidrateaza gelatina in putina apa. Se rupe ciocolata bucatele, se adauga frisca lichida si se pune pe baie de aburi. Se amesteca pana cand ciocolata se topeste. Se adauga gelatina hidratata, se amesteca pana cand aceasta se dizolva. Se toarna crema in crusta racita si se da la frigider 2-3 ore pana se intareste.

 

Dupa ce s-a racit se taie felii ca pe tort si se decoreza dupa preferinta. Eu am folosit capsuni, aschii de ciocolata si cirese confiate pentru decor.

Din ce a cazut de la tava mare am facut 3 forme mici care su reusit mult mai bine.

 

Sa aveti o duminica frumoasa!

Inspiratia este de la Cristina si Violeta, dar nici pe departe aspectul nu este cel scontat. Fiind prima tarta facuta de mine sunt multumita, mai ales de gust, este buna, am martori 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *