ghiocel07 on 19 October 2012 - 1,913 views

Ingrediente pentru aluat: 2 oua, 10 g drojdie uscata, 100 g zahar, 200 ml lapte, 60 g unt, 550 g faina, 1/2 lingurita sare, 1 plic zahar cu aroma de lamaie

Ingrediente pentru umplutura: 200 g nuca si migdale macinate, 4 linguri cacao, 125 g zahar, esenta de rom, lapte (pentru a obtine consistenta dorita)

Mod de preparare umplutura: Nuca si migdalele macinate se amesteca cu zaharul, cacao, esenta de rom.

Se pune lapte pana se obtine consistenta dorita.

Mod de preparare aluat: Drojdia se amesteca cu 1 lingura de zahar, 50 ml lapte caldut si putina faina.

Se amesteca si se lasa la loc caldut pana se umfla si apara basicute la suprafata.

Intr-un castron se pune faina, se face o adancitura la mijloc in care se adauga maiaua, ouale, restul de zahar, untul topit si racit, zaharul cu aroma de lamaie, laptele ramas.

Se inglobeaza toate ingredientele cu o lingura dupa care se framanta pana se obtine un aluat elastic.

Se acopera castronul cu folie si prosop si se lasa la crescut pana-si dubleaza volumul.

Se scoate aluatul pe planseta usor infainata, se mai framanta putin si se imparte in doua bucati.

Prima bucata se intinde cu sucitorul intr-o foaie rotunda de cca 0,5 cm grosime si se taie in 8 triunghiuri.

Pe baza mare a triunghiului se pune o lingura de umplutura, apoi se ruleaza, formand cornurile care se pun in tava acoperita cu hartie de copt.

Se lasa la loc caldut vreo 15-20 de minute, se ung cu ou batut si se dau la cuptor la foc mediu pana se rumenesc.

Din a doua “bila” se fac melcisori. Se intinde aluatul intr-o foaie dreptunghiulara, se unge cu crema de nuca si migdale

se ruleaza pe latura mare si se taie bucati care se pun intr-o forma rotunda, se lasat sa creasca (pana se scot cornurile),

se ung cu ou batut si se coc cca 30 min, pana devin rumeni si frumosi (au iesit 14 melcisori, 7 in forma si 7 in tava).

Atat cornurile cat si melcisorii sunt pufosi si deliciosi, au un singur defect, nu stau in farfurie 🙂 Inspiratia este din reteta postata de Miha care  pregateste “Dulciuri fel de fel”. Multumesc Miha  ;;)

7 comentarii la “Cornuri si melcisori cu nuca, migdale si cacao”

  1. Ce pufosenii!!! Fur si eu unu! Pupici

  2. @Simona-te servesc cu mare drag. Sunt chiar foarte bune. Un aluat cu care se lucreaza bine.

  3. Wow.. cat de bine arata… si ce merg la cafeluta pe care tocmai o am langa mine!… Te pup Ghiocel… si imi pare rau ca nu am mai avut timp sa intru sa mai vorbim… Foarte ocupata!… Ce sa fac… Dar de uitat nu v-am uitat!… Week-end placut!…

  4. @FELIS-ma bucur sa stiu ca esti bine. Te cred ca esti ocupata la munca, asta este. Ai grija de tine :*

  5. i-am facut ieri. sunt fooooarte buni. multumesc!

  6. @andreea-ma bucur daca ti-au placut. Si la noi au disparut intr-o secunda. Te pup.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Melcisori cu crema de vanilie - Petit chinois - Retetele mamei

Comenteaza...

Poti folosi urmatoarele taguri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Daca vrei si tu poza la comentarii, vezi aici ce trebuie sa faci.