ghiocel07 on 19 November 2010 - 2,325 views

Ingrediente: 5 oua, carnat afumat nu prea uscat, o ceapa alba mica, telemea, putin lapte, cateva picaturi de ulei, sare, piper

Mod de preparare: se pune la incins tigaia (eu am una speciala dubla Grumberg)

cu cateva picaturi de ulei, cand este incinsa se adauga carnatul taiat felii si ceapa feliata. Se lasa sa se prajeasca putin pana ceapa devie sticloasa.

Intre timp se bat ouale cu laptele intr-o farfurie adanca si se adauga telemeaua taiata cubulete. Se condimenteaza cu sare (daca nu este suficient de sarata de la telemea) si piper.

Se toarna aceasta compozitie in tigaie peste carnat si ceapa. Se lasa pana se leaga oul se intoarce si pe cealalta parte. Daca se gateste in tigaia dubla se intoarce pur si simplu tigaia.

Se scoate din tigaie, se portioneaza si se serveste cu muratura, rosii, ardei.

10 comentarii la “Papara ca la bunica acasa (Ratota-in zona noastra)”

  1. Îmi doresc să fiu şi eu o gospodină minunată.

  2. Important este sa-ti doresti, restul vine de la sine.

  3. De unde aveti tigaia? Mmmmm …pacat ca nu se simte si mirosul….

  4. @Marcela-tigaia este din magazin, nu de pe net. Se cheama Gratar dublu Grunberg 31×22 cm. Este antiaderent si se pot face gratare minunate fara fum in bucatarie.

  5. O mentiune : doua portii pentru doi oameni flamanzi !

  6. stafeta prieteniei si premiile lunii noiembrie te asteapta la mine pe blog !

  7. Fug repede sa le preiau, multumesc.

  8. Te rog spune-mi unde ai gasit acea tigaie/gratar?
    Multumesc!!!!!!

  9. Eu am gasit la un magazin de menaj. Un magazin obisnuit. Chiar inainte de Craciun am luat si fiului meu. Costa 100 lei. Se pot face gratare minunate cu ea.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Tigaia Dry Cooker - Retetele mamei

Comenteaza...

Poti folosi urmatoarele taguri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Daca vrei si tu poza la comentarii, vezi aici ce trebuie sa faci.