Papara ca la bunica acasa (Ratota-in zona noastra)

Ingrediente: 5 oua, carnat afumat nu prea uscat, o ceapa alba mica, telemea, putin lapte, cateva picaturi de ulei, sare, piper

Mod de preparare: se pune la incins tigaia (eu am una speciala dubla Grumberg)

cu cateva picaturi de ulei, cand este incinsa se adauga carnatul taiat felii si ceapa feliata. Se lasa sa se prajeasca putin pana ceapa devie sticloasa.

Intre timp se bat ouale cu laptele intr-o farfurie adanca si se adauga telemeaua taiata cubulete. Se condimenteaza cu sare (daca nu este suficient de sarata de la telemea) si piper.

Se toarna aceasta compozitie in tigaie peste carnat si ceapa. Se lasa pana se leaga oul se intoarce si pe cealalta parte. Daca se gateste in tigaia dubla se intoarce pur si simplu tigaia.

Se scoate din tigaie, se portioneaza si se serveste cu muratura, rosii, ardei.

10 comentarii la „Papara ca la bunica acasa (Ratota-in zona noastra)”

  1. @Marcela-tigaia este din magazin, nu de pe net. Se cheama Gratar dublu Grunberg 31×22 cm. Este antiaderent si se pot face gratare minunate fara fum in bucatarie.

    1. Eu am gasit la un magazin de menaj. Un magazin obisnuit. Chiar inainte de Craciun am luat si fiului meu. Costa 100 lei. Se pot face gratare minunate cu ea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *