Peste la tava

Ingrediente: 4-6 bucati de peste, 3 catei de usturoi, 2 rosii, cateva felii de ardei rosu, lamaie, foi de dafin, sare, piper, ulei de masline.

Mod de preparare: se spala pestele si se usuca cu un servet. Intr-o tava sau forma yena unsa cu putin ulei de masline se aseaza bucatile de peste. Se acopera cu felii de rosie (decojita) si de ardei. Se adauga usturoiul feliat sau dat prin presa. Pe fiecare bucata de peste se pune o felie de lamaie, se adauga o frunza de dafin si se condimenteaza cu sare si piper. Se toarna putina apa, se acopera cu folie alimentara de aluminiu (sau capac) si se da la cuptor la foc potrivit. Din cand in cand cu o lingura se ia din sosul format si se pune peste peste. Cand este aproape gata, se ia folia, se adauga in sosul format cartofi fierti in prealabil si taiati cubulete. Se condimenteaza si se lasa la cuptor la foc mic pana se patrund. Se serveste imediat, dar este bun si a doua zi. In acest caz vasul se acopera cu capac sau folie, pentru ca sa nu se usuce cartofii.

2 comentarii la „Peste la tava”

    1. Pai nu m-am uitat la ceas, dar pestele se face repede si cartofii ii incerci cu furculita. Data viitoare o sa cronometrez. Succes la pregatit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *