Foi de napolitana cu crema de nuca si zahar ars

 

Ingrediente: 3 de foi napolitana, 2 pahare cu zahar, 2 pahare cu nuca, 2 oua, 125 gr unt

Mod de preparare: Intr-un vas se topeste zaharul pana se caramelizeaza. Se adauga untul taiat cubulete. Se amesteca pana se topeste untul, cu mare grija sa nu stropeasca. Se pune nuca taiata marunt sau data prin masina, se adauga ouale batute si se amesteca foarte bine si repede. Crema astfel obtinuta se intinde calda intre foile de napolitana. Se preseaza usor, se pune o greutate si se lasa sa se raceasca. Se taie cand s-a racit.

steroids uk

Distribuie pe:

32 de comentarii la „Foi de napolitana cu crema de nuca si zahar ars”

  1. wow ce bine arata
    multumesc d-na Ghiocel pentru reteta
    va doresc Paste fericit,multa sanatate si putere de munca

  2. Prajitura aceasta o facea si mama mea…ar tb sa o incerc si eu, ca tare mi-a placut cand eram mica, plus ca in loc de crema, topea bomboane de lapte in unt…hmmm, delicios!
    Un weekend fain

  3. defapt nu este nevoie sa adaugi neaparat nuca ptr ca nu-ti sta nimeni cu pistolul la tampla.poti adauga la fel de usor si niste alune(logic cu conditia sa nu fie sarate)

  4. @eu-nu a spus nimeni ca este obligatoriu, dar daca este „Foi de napolitana cu crema de nuca si zahar ars” atunci este nuca, daca este vorba de alune atunci este „…..cu crema de alune si zahar ars”. Oricum alunele sunt destul de scumpe asa ca raman la nuca. Poti incerca cu alune si-mi spui cum ti-au iesit foile.

  5. f buna, insa nu ai specificat marimea foilor de napolitana, astfel ca la mine nu a ajuns f bine crema pt foile pe care le-am avut

  6. Am si eu o intrebare! Ouale se bat cu jumatate din cantitatea de zahar sau nu? si cand adaug ouale iau cratita dupa foc? Mi-e teama sa nu se faca oul numai zdrente ca la ciorba. Va pup si astept raspuns!

    1. Daca respecti intocmai reteta nu are de ce sa-ti fie teama. O sa-ti reuseasca din prima. Ouale se bat fara zahar. Dai cratita de pe foc, le pui si amesteci repede.

  7. buna as dori si eu sa fac aceasta prajitura, ceea ce nu inteleg, ouale le adaugi cand iei crema de pe foc sau le adaugi in momentul cand este pe foc crema? multumesc 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *