Tort cu cremă de ciocolată

Ingrediente pentru aluat: 400 g de aluat foietaj (congelat), 1 lingură rasă cu zahăr pudră

Ingrediente pentru cremă: 10 buc pișcoturi de șampanie, 2 plicuri Cremă pentru prăjituri cu gust de ciocolată Dr. Oetker, 500 ml lapte, 6 linguri rase cu zahăr pudră.
Ingrediente pentru însiropare: 150 ml lapte, 1 linguriță Esență de cafea Dr. Oetker

Mod de preparare: Aluatul se lasă la decongelat timp de 15 minute, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Din foaia de aluat se decupează un cerc cu diametru de 26 de cm, pentru blat.

Restul foii se taie în bucățele mici de formă oarecare. Se așează blatul în tava tapetată cu hârtie de copt, apoi se înțeapă de mai multe ori cu o furculiță.

Se introduce tava în cuptor și se coace la foc mediu cca 15 min. Separat se coc restul de bucățele de aluat.

Blatul răcit se așează pe un platou unde se va și monta. Crema de prăjituri se prepară cu zahăr și lapte conform instrucțiunilor de pe plic. Acum totul fiind pregătit trecem la realizarea tortului.

Pișcoturile se înmoaie în laptele amestecat cu esența de rom, apoi împreună cu crema pentru prăjituri se repartizează în straturi alternative peste blat (un rând de pișcoturi, un strat de cremă și se continuă tot așa până la epuizarea cantităților).

Se transferă tortul pe o farfurie și se așează deasupra bucățile  de foietaj și se apasă ferm ca să pătrundă puțin în cremă.

Tortul se păstrează în frigider timp 4 ore. Înainte de servire se pudrează cu zahăr și se feliază.

Eu am folosit cantitățile înjumătățite pentru un blat cu diamentrul de 20 cm

Rețeta este preluată de pe FB, pagina de rețete de la Dr.Oetker

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *