Tarta cu ananas

Pentru ca maine mergem la Arad, ma tot gandeam ce sa fac dulce. Ceva cu crema nu merge din cauza drumului lung si caldurii care se face simtita, asa ca dau sa caut ceva potrivit. Si cum prietenul la nevoie se cunoaste merg in vizita pe blogul Laurei A si gasesc ceva numai bun. Tarta cu ananas.

Ingrediente: 400 gr faina, 50 gr amidon, 150 ml ulei, 6 oua, 200 gr zahar, 1 praf de copt, felii de ananas, 4 linguri suc de ananas, un vf cutit cu sare.  (pentru ca nu am avut amidon am pus CremeOle cu gust de vanilie fapt pentru care a trebuit  sa pun si 200 ml lapte).

Mod de preparare: Se mixeaza ouale impreuna cu zaharul pana cand volumul devine triplu, dupa care adaugam treptat uleiul. Amestecam faina cu praful de budinca, praful de copt si adaugam peste compozitia de oua. Se mixeaza bine, se mai adauga laptele iar la sfarsit un varf de cutit de sare si 4 linguri de suc de ananas.

Se toarba aluatul intr-o forma cu pereti detasabili (diametrul 26 cm) unsa cu unt si tapetata cu faina pe margini. Fundul formei este uns cu unt si acoperit cu hartie de copt)

si deasupra asezam in cerc felii de ananas bine tamponate cu prosop de hartie. In fiecare feliuta am pus miez de nuca. Tarta se coace la foc mic cca 40-45 min, pana trece testul facut cu scobitoarea.

Si pentru ca Laura doreste ca prajitura sa fie nu numai buna dar si aspectuoasa, vine cu o idee pe care am folosit-o si eu. Am fiert sucul de ananas ramas cu 3 lg zahar si dupa ce am scos tava din cuptor am uns tarta cu acest sirop cu ajutorul unei pensule. Cred ca merge si cu putina frisca.

3 comentarii la „Tarta cu ananas”

  1. salut :)
    primiti cu provocarea?:) provocarea la fericire, noul premiu ce circula in blogosfera. daca vrei sa intri in joc , provocarea te asteapta pe blogul meu,isi face siesta! o zi superba !:)

  2. Multumesc pentru provocare draga boscodino. Am sa particip cu mare drag. Te urmaresc de mult si de astazi vei fi si la mine pe cele doua bloguri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *