ghiocel07 on 17 March 2015 - 1,282 views

Ingrediente pentru aluat: 300 g margarină, 125 g zahăr, 2 plicuri zahăr vanilat Dr. Oetker, 1 ou, 3 gălbenușuri, 250 g faină 150 g Gustin Dr. Oetker (amidon din porumb)

Pentru ornat: 150 g ciocolată de menaj/amăruie, 2 lingurițe ulei.

Mod de preparare: Se mixează margarina la viteză maximă. Se adaugă treptat zahărul, zahărul vanilat și se amestecă, până când se formează o masă compactă. Se adaugă pe rând  oul și gălbenușurile.

Se amestecă făina cu amidonul și se încorporează în aluat. La nevoie se mai adăuga făină, aluatul să aibă consistența plastilinei. Se lasă aluatul la rece câteva ore sau peste noapte.

Se împarte aluatul în bucăți care se întind pe rând și se taie cu forma de biscuiți. Se pot coace așa simple sau date prin albuș bătut cu furculița și trecute prin zahăr tos.

Fursecurile se coc în cuptorul preîncălzit pentru cca 8-10 min la foc mic. Când sunt puțin rumene pe margine și se desprind de hârtia din tavă sunt gata. Se scot din tavă și se lasă să se răcească. Rețeta pe etape o găsiți aici.

Pentru glazură se rupe ciocolata în bucăți mici, se amestecă cu ulei și se topește pe baie de aburi până devine o masă compactă. Fursecurile se ornează după preferință.

 

Comenteaza...

Poti folosi urmatoarele taguri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Daca vrei si tu poza la comentarii, vezi aici ce trebuie sa faci.