ghiocel07 on 18 July 2012 - 2,184 views

Pentru ca iarna se gasesc foarte greu verdeturi de tot felul si mancarurile, in special ciorbele, nu au gust fara ele, am inceput deja sa achizitionez si sa pun la congelator. Azi una maine alta si tot asa.

Cum duminica am primit o legatura mare de leustean, l-am curatat, spalat, tocat cu …. foarfeca si pus intr-o punga speciala.

 

La fel am calit 1 ceapa mare, 2 ardei grasi si 4 rosii decojite…..

Iarna se taie cate o “felie” si se pune la ciorbita.

4 comentarii la “Verdeturi pentru iarna”

  1. ce harnica esti. Si eu am pus frunzele, o parte din ele, rosiile le pun in toamna din cele carnoase pt bulion, tot la congelator pun si eu. Am mai pus busuioc. Imi place metoda cu pugile speciale. Nu am incercat asa, ci in pungi de congelator normale.

  2. @delia-si eu pun rosiile toamna in general, dar aveam unele de gradina mai moi si mi-a fost “mila” de ele. Marat mai pun si in tavitele de ghiata, pe care dupa congelare le scot si le pun in pungi. Asa sunt gata portionate si tocate. Spor la bucatareala.

  3. ca tot romanul obisnuit din mama in fica puneam zarzavat pt.ciorbele de iarna.In sticle sterilizate etc.Ani intregi m am chinuit si chiar nu mi placea sa fac aceasta treaba dar am descoperit ca zarzavaturile combinate cu de toate pt.ciorbe sunt f bune inghetate la congelator.Le pun in pungute excat cat trebuie la o ciorba cand apa fierbe le pun direct si sunt extraodrinare.Au gust ca atunci cand le culegi proaspete.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Mancare de naut cu carne de porc - Retetele mamei

Comenteaza...

Poti folosi urmatoarele taguri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Daca vrei si tu poza la comentarii, vezi aici ce trebuie sa faci.