Cornuri cu telemea și cașcaval

Ingrediente: 350 g făină, 1 plic drojdie uscată dr. Oetker, 250 ml apă călduță, o linguriță sare, 2 lingurițe zahăr, 2 linguri ulei, cca 200 g telemea+cașcaval ras, 1 ou bătut, susan/mac/semințe

Mod de preparare: Într-un vas se pune făina, drojdia uscată, sarea, zahărul, uleiul și apa călduță. Se amestecă cu o lingură până se formează un aluat omogen dar destul de lipicios. Se unge un castron cu ulei, se transfera aici aluatul, se acoperă cu folie alimentară și un prosop. Se lasă la loc călduț până-și dublează volumul. Aluatul și modul de preparare seamănă foarte bine cu cel de la pâine fără frământare. Se poate folosi și un mixer sau robot dar nu merită murdărite pentru atâta lucru…..

Se împarte aluatul în 8-9 bucăți cât de cât egale.

Fiecare bucată se strânge într-o bilă care se întinde cu sucitorul pe planul de lucru presărat cu făină într-un dreptunghi. Pe latura mica se pune brânză, se rulează așa cu arată fotografiile de mai jos, la fel ca și la pariziene.

Se pun cornurile în tava acoperită cu hârtie de copt, se ung cu ou bătut, se presară deasupra susan/mac/semințe și se coc la foc mediu, în cuptorul încălzit anterior, până devin frumos rumenite.

Aceste cornuri se fac foarte simplu, nu necesită frământare și sunt foarte bune. O rețetă de cornuri cu cașcaval ceva mai elaborată se găsește aici.

Ambele stiluri de cornuri merg lângă o cană de lapte, cafea, ceai sau ca și pachețel la școală sau muncă.

Rețeta aparține lui Teo’s kitchen dar ea a folosit robotul. Pentru mine a fost mult mai simplu așa.

Poftă bună și spor la lucru dragi gospodine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *