Si pentru ca suntem in decembrie, o luna de iarna in care nu lipsesc din casa fructele exotice, m-am gandit sa fac un tort, ceva intre diplomat si tiramisu. Am gasit niste clementine dulci si fara samburi care potrivesc foarte bine.
Ingrediente: clementine, o cutie de mascarpone (250 gr), 250 gr frisca Creme Patisserie, 5 linguri zahar, 2 oua, esenta de vanilie si rom, 2 plicuri de cappucino si piscoturi
Mod de preparare: se bate frisca tare, se adauga crema mascarpone si se mixeaza bine de tot. Se adauga ouale pe rand, zaharul si esenta de vanilie si se mai bate crema pana se dizolva zaharul. In final va fi o crema „teapana” dar care se poate intinde.
.
O forma dupa dorinta (eu am folosit una de chec si una rotunda) se tapeteaza cu folie alimentara uda, astfel incat sa-i depaseasca marginile. Se aseaza un strat din felii de clementine, se acopera cu crema,
.
un rand de piscoturi inmuiate in capucino aromat cu esenta de rom, din nou crema, felii de clementine, crema, piscoturi….
..
Tortul se termina cu un strat de piscoturi. La final se impatureste folia peste compozitie
.
si se da tava la rece pana a doua zi cand se inlatura si se ratoarna tortul pe o tava astfel incat feliile de clementine sa fie deasupra.
Se feliaza si se serveste rece.
Si in sectiune….Pofta buna!
Am vazut si eu o reteta asemanatoare cam acum un an intr-o revista…. si mi-am propus s-o incerc… dar nu am reusit inca… Sper sa o fac si eu… Multumesc ca mi-ai amintit de ea…