Ingrediente: 2 kg de ardei kapia, 1 linguriță de sare mare, o foaie de dafin, piper
Mod de preparare: Se spală, se curăță ardeii de cotor, semințe și nervuri
Se dau ardeii prin mașina de tocat și se pun într-o cratiță mare și nederentă. Se adaugă peste ardei sarea, foaia de dafin, piperul și se pune vasul pe foc
unde se fierbe compoziția cca 1-2 ore, până ajunge la jumătate și se îngroașă.
Se pune pasta obținută în borcane bine spălate și uscate, se „căpăcesc”, se înfășoară în pătură unde se lasă până a doua zi, până se răcesc. Peste iarnă se păstrează în cămară, la rece. Pasta de ardei se folosește la tocăniță, ciorbiță, friptură sau de ce nu la pizza.
Eu cumpăr pastă de ardei în borcănele mici sau în tub așa că rețeta Iulianei a venit la timp, acum în sezonul conservelor. Pe blogul Iulianei, Retetefeldefel se găsesc multe rețete minunate, unele din ele fiind deja încercate de mine. Mulțumesc.
Reteta o fac si eu dar…imbunatatita si este foarte gustoasa. Pun si bulion,ardei iute si cativa catei de usturoi.Toate se fierb cu adaos de ulei.Iese fina si picanta.
@Marta – cam așa am făcut eu ketchup