Tagliatelle (tăiței lați) cu sos de ardei și carne

Ingrediente: carne de porc/pui, 1 lingură amidon alimentar, 2 buc ceapă, 1/2 buc ardei roșu, 3 lingurițe pastă de ardei, 1 linguriță pastă gulaș, ulei, sare, piper, 1 frunză dafin, pătrunjel, tăiței lați

Mod de preparare: se toacă mărunt ceapa și ardeiul și se călesc în 3 linguri de ulei.

Se adaugă carnea tăiată fâșii și dată prin amidonul alimentar.

Se amestecă câteva minute, se condimentează cu sare, piper și frunză de dafin, după care se acoperă cu apă caldă. Se lasă să fiarbă sub capac la foc mediu până carnea este fiartă.

La final se pune pasta de ardei și de gulaș, se mai dă un clocot. Înainte de servire se adaugă pătrunjel proaspăt tocat.

Se fierb pastele, se scurg păstrându-se o cană din apa în care au fiert. Se pun peste sosul făcut anterior, se amestecă ușor.

La nevoie se adaugă puțin din apa în care au fiert pastele.

Poftă bună!

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *