Pastă de ardei kapia

Ingrediente: 2 kg de ardei kapia, 1 linguriță de sare mare, o foaie de dafin, piper

Mod de preparare: Se spală, se curăță ardeii de cotor, semințe și nervuri

Se dau ardeii prin mașina de tocat și se pun într-o cratiță mare și nederentă. Se adaugă peste ardei sarea, foaia de dafin, piperul și se pune vasul pe foc

unde se fierbe compoziția cca 1-2 ore, până ajunge la jumătate și se îngroașă.

Se pune pasta obținută în borcane bine spălate și uscate, se „căpăcesc”, se înfășoară în pătură unde se lasă până a doua zi, până se răcesc. Peste iarnă se păstrează în cămară, la rece. Pasta de ardei se folosește la tocăniță, ciorbiță, friptură sau de ce nu la pizza.

Eu cumpăr pastă de ardei în borcănele mici sau în tub așa că rețeta Iulianei a venit la timp, acum în sezonul conservelor. Pe blogul Iulianei, Retetefeldefel se găsesc multe rețete minunate, unele din ele fiind deja încercate de mine. Mulțumesc.

Distribuie pe:

5 comentarii la „Pastă de ardei kapia”

  1. Reteta o fac si eu dar…imbunatatita si este foarte gustoasa. Pun si bulion,ardei iute si cativa catei de usturoi.Toate se fierb cu adaos de ulei.Iese fina si picanta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *