Ingrediente: 4-5 cartofi, 2 linguri de ulei, 1 ceapă roșie, 2 fire ceapă verde, sare, piper, 1 linguriță chimen măcinat (cine dorește poate să folosească semințe de chimen).
Mod de preparare: Se fierb cartofii în coaja, se lasă să se răcească, se curăță și se taie rondele. Într-o cratiță antiaderentă pe pune uleiul să se încălzească. Se adaugă chimenul măcinat și se lasă să se prăjească puțin,
după care se adaugă cartofii feliați nu foarte subțire.
Se amestecă ușor să se pătrundă aroma de chimen,
după care se ia cratița de pe foc și se lasă puțin să se răcorească cartofii. Se condimentează, se adaugă ceapa roșie și ceapa verde tocată rondele.
Înainte de servire am picurat puțină lămâie, nu este obligatoriu :)
Salata se poate servi simplă sau ca și garnitură lângă friptură de pui, chifteluțe sau șnițele, ca o variantă la cartofii prăjiți, cartofii răntăliți sau cartofii piure.
Poftă bună!
Muțumesc pentru inspirație Oana&Diana
Minunata reteta … o alternativa perfecta la cartofii prajiti in baie de ulei …