Chiftelute cu ton

Ingrediente: 1 cutie ton bucati in ulei, 3 cartofi, 3 catei de usturoi, 1 ceapa verde, patrunjel, 1 ou, 2 felii de paine, 1 lingura pesmet, sare, piper, ulei pentru prajit

Mod de preparare: Cartofii se fierb si se zdrobesc cu furculita. Se adauga painea muiata in apa, stoarsa si faramitata, pesmetul, sare si piper. Ceapa verde si patrunjelul se toaca marunt – eu le tai cu foarfeca 🙂 – usturoiul se da prin presa si se amesteca cu tonul scurs de ulei si pasat.

Se unesc cele doua compozitii, se adauga oul si se amesteca

pana se obtine o pasta omogena.

Se formeaza chiftelute

care se prajesc

pe ambele parti in ulei incins.

Se scot pe servetele absorbante pentru a se indeparta surplusul de grasime.

Se transfera intr-un vas uscat

si se servesc calde cu cartofi alaturi de o salata de varza.

Pofta buna!

Distribuie pe:

14 comentarii la „Chiftelute cu ton”

    1. @Simina-sa incerci, se fac repede si au un gust deosebit. Mult mai usoare decat chiftelutele din carne.

    1. @Adriana-cu mare drag. Si mie mi-au placut si se fac mai usor decat cele cu carne, in plus sunt si mai usoare.

  1. se pot face si la cuptor? pentru a evita grasimile prajite, ma gandesc la cuptor ar fi o versiune mai sanatoasa. Ma gandesc ca ar fi ok, cam cum sunt crochetele nu?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *