Chiftelute de ton cu garnitura de varza calita

Chiftelute cu ton

Ingrediente: 1 cutie ton bucati in ulei, 4 cartofi, 3 catei de usturoi, 1 ceapa verde, patrunjel, 1 ou, 2 felii de paine, 1 lingura pesmet, sare, piper, ulei pentru prajit

Mod de preparare: Cartofii se fierb si se zdrobesc cu furculita. Se adauga painea muiata in apa, stoarsa si faramitata, pesmetul, sare si piper. Ceapa verde si patrunjelul se toaca marunt – eu le tai cu foarfeca :) – usturoiul se da prin presa si se amesteca cu tonul scurs de ulei si pasat. Se unesc cele doua compozitii, se adauga oul si se amesteca pana se obtine o pasta omogena. Se formeaza chiftelute care se prajesc pe ambele parti in ulei incins. Se scot pe servetele absorbante pentru a se indeparta surplusul de grasime. Reteta in imagini aici.

Varza calita

Ingrediente: o capatana varza murata, 2-3 catei de usturoi, cateva picaturi de otet, sare, piper, ulei

Mod de preparare:  se curata si taie fideluta varza si se caleste intr-o cratita cu putin ulei. Se adauga apa si se lasa sa scada sub capac. Cand este calita suficient, se adauga doi catei de usturoi dati prin presa si cateva picaturi de otet. Se mai lasa putin la foc mic, dupa care se stinge flacara. Din cand in cand se amesteca cu lingura de lemn si se mai pune apa. Atentie sa nu se prinda de cratita.

Pofta buna!

5 comentarii la „Chiftelute de ton cu garnitura de varza calita”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *