Cartofi rantaliti

Ingrediente: cartofi, 1 ceapa, ulei, sare, boia dulce

Mod de preparare: Se fierb cartofii curatati si taiati bucatele in apa cu sare (se pot folosi si cartofi fierti in coaja)

Cand sunt fierti se scot cu o paleta gaurita intr-o farfurile sau castron

si se paseaza cu furculita sau o presa speciala.

Intr-o cratita neaderenta se caleste o ceapa tocata marunt in 2 linguri de ulei.

Cartofii pasati se pun in cratita peste ceapa calita. Se amesteca bine si se condimenteaza cu sare si putina boia dulce. Se lasa la foc mic pana se patrund aromele si ca sa nu fie prea seci se adauga cateva linguri din apa in care au fiert.

Este o garnitura usor de facut si foarte gustoasa langa o friptura, peste prajit sau snitel….

 

O varianta de garnitura in loc de clasicii cartofi prajiti sau piure de cartofi.

Distribuie pe:

Un gând despre „Cartofi rantaliti”

  1. Reteta asta e minunata si delicioasa…iti multumesc pentru toate retetele minunate…te pwp ghiocel :D..:X :* <3 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *