Ingrediente: 7 kg castraveți, sare pentru murături, boabe de piper, buchețele de mărar uscat, hrean, frunze de țelină, frunze de dafin, morcovi, cca 8 l de apă
Mod de preparare: Se aleg castraveți frumoși, tineri, sănătosi, întregi, tari și potriviți ca mărime. Se spală bine și se pun într-un vas mare sau două, depinde de mărime și cantitate. Se pregătește saramura (1 lingură mare de sare la 1 l de apă), se fierbe și se toarnă fierbinte peste castraveți. Se acoperă vasele cu un prosop sau un cearceaf mare și se lasă până a doua zi.
A doua zi se repune saramura în oală se fierbe și se toarnă din nou peste castraveți și se lasă până a doua zi. A treia zi pe fundul borcanelor se așează crenguțe de mărar și țelină, se așează castraveții și printre ei bastonașe de hrean, morcov, boabe de piper și frunze de dafin. Se face o nouă saramură, păstrând aceleași proporție (1 lingură de sare la 1 l de apă). Se toarnă saramura fierbinte peste castraveți.
Se pun capacele fără a se strănge. Se lasă până ziua următoare când se capsează bine borcanele și se pun in cămară.
Castraveții în saramură se pot consuma dupa 4-5 săptămâni.
4 comentarii la „Castraveți în saramură”