Ingrediente: 1 cutie ton bucati in ulei, 3 cartofi, 3 catei de usturoi, 1 ceapa verde, patrunjel, 1 ou, 2 felii de paine, 1 lingura pesmet, sare, piper, ulei pentru prajit
Mod de preparare: Cartofii se fierb si se zdrobesc cu furculita. Se adauga painea muiata in apa, stoarsa si faramitata, pesmetul, sare si piper. Ceapa verde si patrunjelul se toaca marunt – eu le tai cu foarfeca :) – usturoiul se da prin presa si se amesteca cu tonul scurs de ulei si pasat.
Se unesc cele doua compozitii, se adauga oul si se amesteca
pana se obtine o pasta omogena.
Se formeaza chiftelute
care se prajesc
pe ambele parti in ulei incins.
Se scot pe servetele absorbante pentru a se indeparta surplusul de grasime.
Se transfera intr-un vas uscat
si se servesc calde cu cartofi alaturi de o salata de varza.
Pofta buna!
Eu sunt innebunita dupa ton. Cu siguranta am sa incerc aceasta retete. Arata delicios!
@Simina-sa incerci, se fac repede si au un gust deosebit. Mult mai usoare decat chiftelutele din carne.
Sunt printre preferatele mele !!!! ;)
@Magda-au devenit si ale mele. Sunt delicioase.
Multumesc pentru reteta, au iesit exelente.
@Adriana-cu mare drag. Si mie mi-au placut si se fac mai usor decat cele cu carne, in plus sunt si mai usoare.
Da, asa este, plus ca e bine sa mai diversificam:)
Ce grozav arata, sigur sunt super bune .
se pot face si la cuptor? pentru a evita grasimile prajite, ma gandesc la cuptor ar fi o versiune mai sanatoasa. Ma gandesc ca ar fi ok, cam cum sunt crochetele nu?
@aura-cred ca da. O sa incerc si eu.
M-am autopedepsit. De cind am incercat reteta asta, sotul meu cere de cel putin doua ori pe saptamina. :) Minunat! In colectivul lor fiecare duce ceva surpriza pentru pauza de prinz, pe rind. Australienii s-au batut pe ele.
@Cecilia-Mă bucur că putem surprinde cu ceva pe australieni. Toate cele bune, sănătate!