Paine alba imbunatatita

Am inceput sa fac paine acum un an si de fiecare data aduc ceva imbunatatiri, astfel ca acum am ajuns la o varianta, zic eu foarte buna. Se pune intr-un castron 400 g faina alba care se amesteca cu un plic drojdie uscata, o lingurita rasa de zahar și una de sare.

 

Se face o „gaura” in faina si se toarna 250 ml apa la temperatura camerei si 4 linguri de lapte. Se amesteca cu lingura pana este incorporata toata faina. Se bate putin cu lingura. Se mai bate putin, se aduna aluatul in mijlocul castronului, se acopera cu folie alimentara peste care se pune un prosop si se lasa la cald pana-si dubleaza volumul. Se aprinde aragazul si se pozitioneaza la temperatura medie. Acum se scoate aluatul pe masa, se da forma de franzela, se pune in tava acoperita cu hartie de copt, se cresteaza daca dorim, se acopera cu prosopul si se lasa la crescut pe aragaz pana tava este plina. Se introduce tava in cuptor si se coace cca 40 min. Painea a ajuns la Cristi, poate pune el o fotografie…

Cand am mai mult timp si vreau sa fac o paine mai mare folosesc masina de paine primita cadou de la fiul meu.

Distribuie pe:

9 comentarii la „Paine alba imbunatatita”

    1. @Simona-este foarte buna si mai usor de facut. Execut acum una bucata paine ….Cristi poate a mancat-o deja 🙂

  1. N-am mancat-o dar inca nu am facut poza 🙂

    Hai ca o fac chiar acum si revin cu poza direct in post, sa vedeti ce paine frumoasa mi-a dat mama.

    P.S. Atentie, painea asta nu e de post, asa cum am crezut eu 😛

  2. Buna, Ghiocel07; am si eu rugamintea de a posta reteta pentru masina de paine; noi suntem o familie mai numeroasa si, daca tot am aparatul de paine, as vrea sa fac o paine mai mare. Multumesc. Si durata programului, te rog, pentru ca s-ar putea sa nu avem acelasi aparat

    1. @ioana-este vorba de „reteta de baza” din cartea cu care am cumparat masina.
      Coacere-medie; greutate-1000g; durata-3:20; ulei-2 LG; apa-330 ml; sare 1,5 lg; zagar-1 LG; lapte praf-2 LG; faina 605 g; drojdie-1,5 lg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *