Ostropel cu carne de porc

 

Ingrediente: 350 g carne de porc, 100 g usturoi si ceapa verde (80 g usturoi, 20 g ceapa), 250 g suc de rosii, 1 lingura de faina, 2 linguri de ulei, sare, piper, patrunjel verde

Mod de preparare: se pune la calit carnea in doua linguri de ulei pana se prajeste bine.

 

Se adauga usturoiul verde si ceapa taiate bucatele, se pune capacul si se lasa sa se intrepatrunda aromele.

 

Se toarna o cana de apa calda, se condimenteaza cu sare si piper.

 

In final se toarna foarte incet (sa nu se faca cocoloase) sucul de rosii amestecat cu faina.

 

La nevoie se completeaza cu bulion sau daca sosul este prea gros, cu putina apa calda.

 

Oricum trebuie urmarit in timpul prepararii sa nu scada sosul. In final se presara patrunjel proaspat tocat.

 Ostropelul se poate consuma simplu, cu paine

sau cu mamaliguta.

Un deliciu!

PS. Merge foarte bine si cu carne de pui 🙂

7 thoughts on “Ostropel cu carne de porc”

  1. Diametrul craticioarei tale este de doar 10-15 cm .
    Nu sunt convins ca cititorii tai realizaza … miniatura ?

  2. Este o craticioara din Olanda si are 0,3 ml……O portie pentru cine tine cura de slabire 🙂

  3. Mmm… ce bunatate! Chiar ca n-am mai mancat de foarte mult timp ostropel din carne de porc… Si mai ales cu ceapa verde! Mmm un deliciu!
    Pupici

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *