Am facut o combinatie reusita intre Tort cu mere feliate (pregatire cratita) si Prajitura Alina (blatul).
Ingrediente umplutura: 1 kg de mere, 6 linguri de zahar, o lingurita scortisoara
Mod de preparare umplutura: Intr-o cratita mai inalta se caramelizeaza cca 6 linguri de zahar cu care se imbraca peretii cratitei.
Ingrediente blat: 4 oua, 8 linguri zahar, 4 linguri ulei, 4 linguri faina, un plic zahar vanilat
Mod de preparare blat: se sparg ouale si se separa albusul de galbenus. Albusurile se bat spuma cu un varf de cutit de sare si dupa ce sunt tari se adauga zaharul si zaharul vanilat si se bat in continuare la viteza mare a mixerului devenind astfel “bat”. Se adauga galbenusurile pe rand si uleiul, amestecandu-se incet. In final se pune faina si se amesteca foarte usor cu spatula prin rasturnare.
Asamblare: in cratita cu peretii tapetati cu zahar ars se pune o jumatate din cantitatea de mere, se presara scortisoara, se pun si restul de mere. Peste mere se toarna compozitia de blat. Se coace cca 40 min la temperatura medie in cuptorul preancalzit. Se face testul cu scobitoarea pentru blat, se scoate din cuptor si se lasa foarte putin pe aragaz. Se pune un platou deasupra si se rastoarna, astfel ca deasupra ajung merele glasate si dedesupt blatul.
Se orneaza cu frisca
si se mananca cu pofta
Gustos, usor de facut, la indemana tuturor.
Daca-i vorba de mere,atunci este bine.Ador aceste fructe.
Unul din preferatele mele!!!
Va pup