Tort cu mere feliate

Ingrediente: 1 kg de mere, 6 oua, 6 linguri de zahar, 6 linguri de faina, 6 linguri de apa, 2 plicuri zahar vanilat

Mod de preparare: se curata si taie merele feliute, peste care se stoarce putina lamaie. Se face un pandispan din ingredientele de mai sus (Se mixeaza galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat pana acesta se topeste si se dubleaza volumul, se toarna apa, urmata de faina. Se bat albusurile spuma, se incorporeza in amestecul de galbenus si se amesteca cu o spatula prin miscari de jos in sus). Intr-o cratita mai inalta se caramelizeaza cca 6 linguri de zahar cu care se imbraca peretii cratitei. Se aseaza merele peste care se toarna compozitia de pandispan.

 Se coace cca 40 min la temperatura medie in cuptorul preancalzit. Cand este gata se lasa sa se racoreasca in cratita,  se aseaza o farfurie peste cratita si se rastoarna. Rece se feliaza

si se serveste cu cu frisca

Din pacate nu am facut fotografii fiecarei faze. Alta data, promit….. Oricum este un tort usor de facut, cu ingrediente la indemana si se mananca….repede.

Distribuie pe:

13 comentarii la „Tort cu mere feliate”

  1. Ce bine arata! Sotul e innebunit dupa tort de mere, o sa incerc si eu.
    Numai ca eu nu pot manca, mama lor de greturi!!!

  2. De fapt unicul motiv din cauza caruia/careia(inca nu stiu) nu am mai putut sa gatesc dupa retele tale. De fapt nu am mai putut gati aproape deloc… Saraca fi-mea a mancat numai mancare cumparata… Dar revin in forta, promit 🙂

  3. Astazi am facut tortul si atat Silvia cat si sotul au fost super incantati.
    Am gustat chiar si eu din el si recunosc ca daca nu eram in plina criza de gastrita as fi mancat cot la cot cu ei. Mi se pare mai comod decat tortul clasic de mere, unde merele sunt intregi. Asa chiar si Silvia a putut sa ia cu lingurita si a cerut a doua portie.

  4. Am facut inca o data, pentru ziua Silviei, dar am adus o mica modificare. Merele le-am pus pe straturi, un strat de mere, apoi pudrat cu scortisoara si nuca rasa, iar mere, iar scortisoara si nuci. Este absolut excelent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *