Pentru ca mai aveam ceva lapte condensat care urma sa expire luna aceasta si trebuia consumat repede, am facut o delicioasa inghetata cu cafea de la Miha si caramele finute de la Alice. Dragelor va multumesc pentru sursa de inspiratie. De fapt va admir blogurile, le savurez din priviri si va felicit.
Ingrediente: 400 g lapte condensat, 80 g unt, 25 g zahar
Mod de preparare: se pune laptele condensat impreuna cu zaharul intr-o cratita (eu am folosit una antiaderenta mai marisoara) la foc si se amesteca cu o lingura de lemn.
Cand incepe sa faca bulbuci se da focul la minim si se amesteca incontinuu sa nu se prinda. Atentie, eu m-am desprins de aragaz o clipa si deja am avut surprize…..Cand incepe sa se ingroase si sa-si schimbe culoarea, se ia de pe foc si se adauga untul.
Se incorporeaza untul prin amestecare cu lingura de lemn dupa care se repune cratita pe foc si se amesteca fara incet. Se lasa pana compozitia este suficient de groasa, cand incepe sa semene cu ” caramelele” de lapte de pe vremuri….. Punem apa intr-un pahar si turnam putina crema in apa.
Daca dupa ceva vreme primeste consistenta dorita inseamna ca bomboanelele sunt perfecte. Se toarna compozitia in forme sau pe hartie de copt, se lasa sa se raceasca, dupa care se taie bucatele si se consuma cu mare pofta.
Alice, au fost foarte delicioase, dar din pacate nu am fiert suficient compozitia si au iesit cam moi. O parte le-am mancat asa si restul cremei am pus-o in borcan la frigider pentru vremuri mai racoroase.
a
Au gustul caramelelor de pe vremuri, acele caramele cu lapte care se lipeau de dinti si le intindeam precum guma de mestecat….. Foarte gustoase :)
Multumesc!
Mai vreau …..