Inghetata de cafea

In fiecare zi Miha ma tenteaza cu cate-o inghetata. Ieri nu am mai rezistat si am trecut la treaba. Aveam toate cele necesare in casa asa ca am facut inghetata cu lapte condensat si cafea. 

 

Ingrediente: 240 ml cafea preparata (concentrata), 200 g lapte condensat, 3 linguri lapte praf, 250 ml smantana pentru frisca, 1 lingura zahar pudra

Mod de preparare: Laptele condensat se pune intr-un vas mai mare si se amesteca energic cu laptele praf, sa nu se formeze cocoloase.

Se adauga cafeaua rece de la frigider si se omogenizeaza.

Smantana pentru frisca (rece) se mixeaza pana incepe sa prinda consistenta. Se pune zaharul pudra si se mixeaza pana devine pufoasa.

Se toarna frisca batuta peste amestecul cu cafea

si se omogenizeaza amestecand usor cu o lingura.

Se da vasul la congelator pentru vreo 2 ore, apoi se mixeaza cu blenderul vertical pentru a sparge acele de gheata. Se pune inghetata in caserole si se introduce din nou la congelator.

Un deliciu! Multumesc Miha.

Distribuie pe:

2 comentarii la „Inghetata de cafea”

  1. Mmm… ce pofta mi-ati facut… Pana acum nu am folosit lapte condensat, dar trebuie neaparat sa-l pun si eu la treaba!
    Ma racoresc cu o portie de inghetata… ca tare cald mai este!
    Va pup

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *