Ingrediente: 4 oua, 8 linguri zahar, 4 linguri ulei, 4 linguri faina, un plic zahar vanilat
Mod de preparare: se sparg ouale si se separa albusul de galbenus. Albusurile se bat spuma cu un varf de cutit de sare si dupa ce sunt tari se adauga zaharul amestecat cu zaharul vanilat si se bat in continuare la viteza mare a mixerului devenind astfel „bat”.
Se adauga galbenusurile pe rand si uleiul, amestecandu-se incet.
In final se pune faina si se amesteca foarte usor cu spatula.
Se toarna compozitia intr-o tava de copt (eu am folosit una de 22×22) tapetata cu hartie de copt.
Se aseaza deasupra fructe, eu am folosit visine fara sambure
si se copace in cuptorul incalzit in prealabil, la foc mic cca 30 min. Daca trece testul cu scobitoarea este gata.
Se lasa sa se raceasca pe un gratar dupa care se intoarce.
Se face o crema (eu am trisat si am folosit un plic de Crem Ole) sau frisca si se serveste.
Alina, multumesc pentru reteta de blat. Va fi una din preferatele mele, este simpla si reuseste din prima.
Cu placere :) Ti-a iesit super! Mai ales ca ai folosit doar 4 oua, a crescut chiar frumos.
Eu cu mixerul fac doar albusurile si galbenusurile. Restul le fac la lingura, galbenusul in albus si faina. Credeam ca nu creste daca le fac cu mixer, dar vad ca tie ti-a iesit super.