Muffins cu visine

Ingrediente: 4 oua, 8 linguri zahar, 4 linguri ulei, 4 linguri faina, 1/2 lingurita praf de copt, un plic zahar vanilat sau esenta de vanilie

Mod de preparare: Se face un pandispan din ingredientele de mai sus: se sparg ouale si se separa albusul de galbenus. Albusurile se bat spuma cu un varf de cutit de sare si dupa ce sunt tari se adauga zaharul amestecat cu zaharul vanilat si se bat in continuare la viteza mare a mixerului devenind astfel “bat”. Se adauga galbenusurile batute cu uleiul, amestecandu-se incet. In final se pune faina si se incorporeaza usor cu spatula. Se pune cate-o lingura din compozitie in tava de muffins in care au fost puse hartiute sau forme de silicon. Se aseaza 2-3 visine fara samburi si se acopera cu aluat. Se coace in cuptorul preancalzit la temperatura mica cca 20 min. Cand sunt gata, frumos aurii deasupra, se scoate tava din cuptor se lasa putin sa se raceasca dupa care se scot din forme.

Sunt pufoase si aromate si se servesc cu frisca in care se pune putina esenta de visine.

 

Un gând despre „Muffins cu visine”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *