Ingrediente: afumatura (eu am pus cateva bucati coaste afumate din scarita), cateva bucati carne de porc, 2-3 morcovi, 1 radacina patrunjel, 1/2 gulie, 2-3 buchete de conopida, 1/4 gulie, 1 ceapa, sare, leustean, ulei, apa, smantana
Mod de preparare: se taie dupa preferinta zarzavatul (ceapa, morcov, patrunjel, gulie) si se caleste intr-o lingura de ulei.
Se pune afumatura, conopida, gulia si se adauga 2 l de apa calda. Se pune capacul si se fierbe ciorba la foc mic. La nevoie se completeaza cu apa.
Se gusta de sare (afumatura in general este sarata) si daca este nevoie se mai condimenteaza. Eu pun si un cub de Knorr de zarzavat. Daca supa scade se poate completa cu apa fiarta si se mai lasa sa dea un clocot.
Inainte de servire se presara leustean verde si se drege cu smantana.
Pofta buna!
Un gând despre „Ciorba de zarzavat cu scarita”