Ingrediente: 350 g carne de porc, 100 g usturoi si ceapa verde (80 g usturoi, 20 g ceapa), 250 g suc de rosii, 1 lingura de faina, 2 linguri de ulei, sare, piper, patrunjel verde
Mod de preparare: se pune la calit carnea in doua linguri de ulei pana se prajeste bine.
Se adauga usturoiul verde si ceapa taiate bucatele, se pune capacul si se lasa sa se intrepatrunda aromele.
Se toarna o cana de apa calda, se condimenteaza cu sare si piper.
In final se toarna foarte incet (sa nu se faca cocoloase) sucul de rosii amestecat cu faina.
La nevoie se completeaza cu bulion sau daca sosul este prea gros, cu putina apa calda.
Oricum trebuie urmarit in timpul prepararii sa nu scada sosul. In final se presara patrunjel proaspat tocat.
Ostropelul se poate consuma simplu, cu paine
sau cu mamaliguta.
Un deliciu!
PS. Merge foarte bine si cu carne de pui :)
Diametrul craticioarei tale este de doar 10-15 cm .
Nu sunt convins ca cititorii tai realizaza … miniatura ?
Este o craticioara din Olanda si are 0,3 ml……O portie pentru cine tine cura de slabire :)
Mmmm.. trebuie sa fac si eu… cu siguranta va fi pe placul sotului!…
@Felis-merita incercat. Se face repede, putine ingrediente si foarte gustos.
Mmm… ce bunatate! Chiar ca n-am mai mancat de foarte mult timp ostropel din carne de porc… Si mai ales cu ceapa verde! Mmm un deliciu!
Pupici
Dar cand punem kilogramul de usturoi (adica 900 gr.) ?
@maria-am corectat, oricum scria că se pune 100 g ceapa și usturoi……