Ingrediente: carne de porc (felii de antricot fara os, dar cu putina grasime), ulei, un pahar de vin alb, condimente dupa preferinta
Mod de preparare: se condimenteaza carnea cu sare, piper, boia dulce, praf de usturoi si patrunjel. Se maseaza bine si se lasa cca 30 min sa patrunda mirodenile in carne. Se pun feliile de carne in cratita peste 2-3 linguri de ulei cald si se lasa sub capac pana se inmoaie. Se adauga vinul si putina apa, se mai lasa la fiert sa se evapore vinul si sa prinda culoare carnea. La nevoie se poate adauga inca putina apa calda.
.
Cartofii se curata de coaja si se fierb taiati in patru. Cand sunt fierti pe jumatate, se strecoara, se condimenteaza si se pun in tava unsa cu ulei.
Se rasucesc pe toate partile sa fie bine unsi dupa care se introduc in cuptorul incins, se tin cca 30 min la foc mediu, adica pana sunt rumeniti. Se servesc langa friptura de porc. Varza calita se face dupa reteta de aici.
De un ardei copt ce spuneti?
Felicitari pentru casuta, arata frumos mult succes. Iar preparatul este foarte apetisant in genul asta imi gateste si mie Simao …