Pentru ca de Craciun am avut ciorba de perisoare, m-am gandit sa fac pentru Anul Nou o supa cu taitei. Si cum nu este bine sa mananci pui sau gaina la inceput de an, am facut o supa de vita cu taitei iar din zarzavat o salata boeuf.
Ingrediente: o bucata de carne de vita (rasol), 4-5 morcovi, 2 radacini de patrunjel, 2 radacini de pastarnac, o jumatate telina, o ceapa, boabe de piper, sare.
Mod de preparare: se curata si spala bine carnea, se curata zarzavatul si se taie in lung, se spala ceapa. Daca se foloseste oala minune (Kukta), se introduce carnea si zarzavatul in oala, se adauga cateva boabe de piper, doua lingurite rase de sare, se adauga apa si se pune la fiert la foc mare. Cand oala incepe sa suiere se da focul pe incet si se lasa la fiert inca o ora si jumatate, dupa care se stinge focul, se ridica clapetele de pe capac si se lasa oala sa se depresureze singura.
Dupa cca doua ore se scoate carnea si zarzavatul intr-un castron, iar supa se strecoara intr-o alta oala.
unde se vor fierbe taiteii. Se serveste cu patrunjel tocat, piper, morcov sau simpla. Este un deliciu oricand si oricum.
Pofta buna!
2 comentarii la „Supa de vita cu taitei”