Tort de biscuiti si nuca

Pentru aveam chef de ceva dulce dar nu aveam chef de ceva complicat, am preluat din „Bucataria mea” o reteta de tort de biscuiti. Seamana mult cu salamul de biscuiti dar este mai „elegant”.

Ingrediente: 500 gr biscuiti petit beurre, 200 – 250ml lapte, 100 gr unt, 100 gr nuci macinate , 50 gr zahar pudra, 50 gr cacao, 50 gr ciocolata topita, esenta de rom , esenta de vanilie

Mod de preparare: Intr-un castron se rup biscuitii bucati. In alt castron se freaca untul cu zaharul pudra pana devine spuma si se da la o parte. Se pun nucile macinate peste biscuiti, se adauga cacaua cernuta si ciocolata topita se se amestecam usor. Atentie, castronul trebuie sa fie mare ca sa se poata amesteca bine si sa nu se imprastie pe masa.  Se toarna treptat laptele si se amesteca, pana obtinem o compozitie umeda. Este posibil sa nu fie nevoie de toata cantitatea de lapte, dar poate este nevoie si de mai multa cantitate, functie de calitatea biscuitilor. Se incorporeaza crema de unt si zahar, apoi esentele. Se pune totul intr-un vas yena uns cu unt si pudrat cu cacao.

 

Se da la frigider pana a doua zi. Se rastoarna tortul pe un platou (se umezeste putin fundul vasului) si se pudreaza cu cacao si fulgi de ciocolata.

 

Se taie cu un cutit bine ascutit.

 

Un dulce bun si simplu de facut.

6 comentarii la „Tort de biscuiti si nuca”

  1. Si eu sunt de mult cu gandul la reteta Licutei.. si esti a doua persoana care a facut reteta, deci neaparat trebuie sa ma pun pe treaba! Te pup si.. mai poftesc putin :)

  2. Se da nuca prin masina.Topim untul (eu am folosit jumate unt, jumate ulei in amestec).Operatiunea de asamblare urmeaza sa se desfasoare in tava marea aragazului.Ungem tava cu unt/ulei (amestec), impartim cantitatea de foi injumatate.Eu am avut la pachetul de Bella 14 foi.Deci vor veni 7 foi, nucile apoi celelalte foi.Foile de placinta le punem pe rand, cate una, o ungem cu o pensulacu ulei.si tot asa pana ce le terminam pe cele 7.Punem apoi nucile macinate, si din nou restul de 7 foi, unseindividual cu ulei/unt topit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *