Ingrediente: o jumatate kg carne tocata, legume de orice fel (o rosie mare, ardei gras rosu si alb, gulie, dovlecei), ceapa verde, o mana de orez, o felie de paine, un ou, sare, piper, patrunjel, ulei
Mod de preparare: in putin ulei se caleste ceapa tocata, se adauga orezul spalat si scurs, urmat de carnea tocata. Cand carnea isi schimba culoarea se ia de pe foc. Se presara sare si piper sau alte condimente dupa preferinta. Se ia amestecul de pe foc, se lasa a se raceasca. Cand este rece se adauga o felie de paine inmuiata si stoarsa precum si un ou. Toate se amesteca bine si se lasa deoparte. Legumele se spala si se scobesc de continut
si se umplu cu carnea preparata anterior. Se pune fiecarei legume un capac din ardei si se aseaza intr-o cratita stropita cu ulei.
Sucul de rosii amestecat cu scobitura de dovlecel se amesteca, condienteaza si se toarna in cratita. Se adauga un pahar de apa si putin vin. Cratita se acopera cu capac si se lasa la foc mic cca 40 min.
Cand legumele si carnea sunt fierte se ia cratita de pe foc, se pune continutul intr-o forma de yena
si se serveste cu smantana si patrunjel tocat. Merge si un castravete proaspat murat.
Pofta buna
Un gând despre „Legume umplute cu carne”