Musaca cu dovlecei

Ingrediente: 4 dovlecei cruzi, 500 g carne de porc tocata (carne mai putin grasa), o cana de orez, 1 ceapa, 2-3 rosii, bulion, o lingura unt, sare si piper.

Mod de preparare: se caleste in ulei ceapa, se adauga carnea tocata, se condimenteaza si se lasa sub capac pana scade apa si grasimea din carne. In alta cratita se fierbe orezul in trei parti apa, se condimenteaza. Dovleceii se curata de coaja, se taie in doua dupa care in felii pe lung si se sareaza. Rosiile se feliaza. Se unge o forma cu unt si se incepe montarea: felii de dovlecel stors de apa prin presare, carne amestecata cu orez,

dovlecei,

carne,

 

ultimul strat fiind de dovlecei. Se pun rosiile feliate,

se toarna deasupra suc de rosii,

se presara patrunjel tocat.

Se introduce forma in cuptorul incalzit in prealabil si se tine cca 30 minute (se incearca dovlecelul cu furculita),

se scoate forma pe un suport de lemn sau gratar, dupa care se presara telemea data pe razatoarea mica.

Se poate servi cu smantana si salata.

 

De obicei prepar musaca cu cartofi dar astazi m-am gandit ca la fel de buna ar fi si cu dovlecei. Initial vroiam dovlecei umpluti dar era prea cald in bucatarie. Asa ca am montat totul in tava, am pus la cuptor si am parasit incaperea. Oricum am facut o alegere buna, a fost foarte apreciata de sotul meu 🙂

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *