Ingrediente: 500 gr branza de vaci proaspata, 100 gr zahar, 2 oua, o jumatate pachet amoniu pentru prajituri, esenta de rom, 300 gr faina, smantana, dulceata
Mod de preparare: Branza se amesteca la robot cu zaharul si bicarbonatul. Se incorporeaza apoi ouale si esenta de rom, iar la sfarsit faina. Aluatul nu trebuie sa fie lipicios. La nevoie se adauga putina faina.
Se pune intr-o cratita adanca mult ulei la incins. Se intinde aluatul pe masa infainata, se taie cu paharul forme rotunde care se decupeaza in interior cu o forma mai mica.
Se prajesc papanasii in uleiul incins cu focul dat la moderat.
Se scot pe prosop de hartie
si se servesc cu dulceata si smantana.
Pana acum am facut numai papanasi fierti, asa se obisnuieste la noi in zona. M-am riscat sa-i prepar si fripti, au iesit destul de buni, dar raman la reteta cu papanasii fierti, sunt mai rapid de facut si pentru mine acestia sunt adevaratii papanasi ardelenesti :)
Si eu prefer adevaratii papanasi, papanasii fierti, cu unt si putin zahar!
arata ft bine..felicitari..ador papanasii..yummyyy
ce de bun!!!!!!!!!!!!!!!!