Ingrediente: 1/2 kg branza dulce de vaca, 4 oua, 4 linguri de gris, sare, pesmet pentru prajit, zahar tos.
Mod de preparare: se amesteca 4 galbenusuri cu 1/2 kg branza dulce de vaca si 4 linguri de gris si putina sare. Daca ouale sunt mari se mai poate adauga putin pesmet. Se lasa compozitia sa se odihneasca, timp in care se pune apa sa fiarba. Se bat albusurile si se amesteca cu compozitia de mai sus.
Se fac galuste in mana tapetata cu faina si se pun la fiert. Cand se ridica la suprafata apei se da focul mai incet si dupa ce sunt fierte se pun in pesmet prajit. Se servesc cu zahar tos.
Delicios…voi incerca si eu. Multumesc
Comentariu prin loreley64 | septembrie 28, 2010 | Editare
Pesmetul se poate amesteca bine cu cateva linguri de zahar si ceva unt, intr-o tava sau cratita pe aragaz, cu focul mic-mediu – capata o aroma deosebita.
Comentariu prin Flyingroo | septembrie 28, 2010 | Editare
Au fost buni…
Mai vreu !
Buna ziua, dorim sa va facem o propunere comerciala! Daca sunteti interesat trimiteti un e-mail la [email protected].
Reteta de papanasi este identica cu cea pe care o fac si eu,pastrata tot de la mama.Sigur mamele noastre au avut ceva in comun:gospodine speciale si minunate.