Ingrediente gris cu lapte: 500 ml lapte, 3 linguri zahăr tos fin, 5 linguri griș, esența de vanilie
Ingrediente pentru jeleu: 500 g kiwi gata curățat, 3 linguri zahăr, zeama de la 1/2 lămâie, 1 plic gelatină
Mod de preparare: Se pune laptele la fiert cu zahărul și esența într-o cratiță non-aderentă. Când începe să fiarbă se adaugă grișul în ploaie și se amestecă în continuu cu un tel pară din silicon, să nu se facă cocoloașe. Se lasă pe foc mic până grișul este fiert și compoziția începe să se întărească. Se lasă puțin să se răcească după are se pune în pahare, borcane sau alt recipient.
Mod de preparare jeleu: kiwi se curăță și se pasează într-un blender,
se pune la fiert cu zahărul
după care se strecoară de sâmburi (nu este obligatoriu).
Se adaugă zeama de lămâie și se lasă să se răcească putin. Între timp se pregătește gelatina conform indicațiilor de pe pachet. Când sucul de kiwi este răcorit se adaugă gelatina hidratată, se amestecă și se toarnă peste grișul rece din cupe.
Desertul se servește simplu sau cu frișcă.
Un desert combinat, între amintiri din copilărie și ceva mai modern :)
Un gând despre „Griș cu lapte și jeleu de kiwi”