Ingrediente: 2 banane, 2 ouă, 100 g zahăr, 25 g unt, 250 g făină, 1 plic praf de copt, 1 praf de sare, 1 linguriță scorțișoară, 1 plic zahăr vanilat, 50 g ciocolată amăruie
Mod de preparare: Prima dată se topește untul să aibă timp să se răcească.
În vasul mixerului se pun ouăle, zahărul, zahărul vanilat, scorțișoara și sarea.
Se mixează până se obține o cremă.
Se cojesc bananele, se taie felii și se pasează puțin cu furculița după care se adaugă în compoziția de ouă.
Se mixează până sunt și ele încorporate. Se adaugă untul topit și răcit
urmat de făina amestecată cu praful de copt.
La sfârșit se pune ciocolata tăiată bucățele mici.
Se obține o compoziție moale dar care nu curge.
Cu ajutorul unei cupe de înghețată se pune compoziția în tava de brioșe în care au fost puse hârtiuțe sau forme de silicon. Brioșele se coc la foc mediu în cuptorul încălzit înainte, cca 30 min.
Și pentru că brioșele sunt făcute cu o ocazie specială, trebuia să adaug ceva în decor. La mulți ani Alex cu ocazia împlinirii celor doi anișori.
Mulțumesc Miha pentru rețetă, brioșele sunt delicioase, se fac ușor și banane sunt mereu prin gospodărie.
Un gând despre „Brioșe cu banane și ciocolată”