Ingrediente: ardei capia, Unisol din ulei de primă presă, oțet, zahăr, sare grunjoasă, pătrunjel, usturoi
Mod de preparare: Se spală ardeii, se șterg bine după care se coc pe tablă grill sau fiecare după preferință. Se coc și se curăță după metoda prezentată aici .
Se îndepărtează cotoarele și semințele, se rup fâșii și se pun la scurs într-o strecurătoare. Se păstrează sucul lăsat de ardei.
Se curăță usturoiul și se taie felii. Pătrunjelul se curăță de pe pe codițe și se spală. Acum începe montarea ardeilor în borcan. Se așează în borcan un strat de ardei, se presară pătrunjel și câteva felii de usturoi, din nou ardei…și tot așa până borcanul este plin. Nu se presează ardeii în borcan și trebuie lăsat puțin loc deasupra.
În fiecare borcan se pune un praf de sare grunjoasă, o linguriță de zahăr, 50 ml oțet și sucul pe care l-au lăsat ardeii. Se completează cu ulei „Unisol din ulei de primă presă”.
Se înfiletează bine capacele și borcanele se depozitează în cămară la loc întunecat și răcoros.
Rețeta aparține Violetei care a postat-o pe frumosul ei blog culinar. Mulțumesc Violeta!
@ Tava are dimensiunea 32/25