Ingrediente: 2 căni făină, 1 cană zahăr, 1 cană fructe uscate (merișoare, stafide, caise, nuci), 3 linguri cacao, 1 linguriță praf copt, un vârf cuțit de bicarbonat, 1 cană apă, 1/2 cană ulei, 1 cană gem (caise, gutui, piersici, fructe de pădure), esență de mentă
Mod de preparare: Se pun într-un vas ingredientele uscate (făina, cacao, zahărul, praful de copt și bicarbonatul). Se amestecă cu o lingură, după care se adaugă gemul, apa și uleiul. Compoziția se omogenizează cu lingura după care se adaugă fructele uscate și esența de mentă. Se toarnă compoziția în tava tapetată cu hârtie de copt (22/32) și se coace în cuptorul preîncălzit la foc mediu, cca 30 min, în funcție de cuptor. Se face testul cu scobitoarea. Când este gata, prăjitura se scoate din cuptor și se lasă să se răcească după care se scoate din tavă și se porționează. Este o prăjitură de post, se poate servi pudrată cu zahăr sau dacă nu țineți post, cu o lingură de frișcă sau cu glazură de ciocolată.
Rețeta pe etape se găsește tot aici pe blog.
Un gând despre „Prăjitură de post cu fructe uscate”