Ingrediente: castraveți, conopidă, varză roșie, gogonele, morcovi, hrean, frunze de țelină, mărar uscat, frunze de dafin, piper boabe, sare pentru murături
Mod de preparare: În borcanele spălate și bine uscate se așează mănunchiuri de mărar și țelină. Se spală legumele și se așează în borcan după imaginație și posibilități. Printre legume se strecoară bastonașe de morcov și hrean, câte-o frunză de dafin și câteva boabe de piper.
Se prepară saramura. La fiecare litru de apă se pune o lingură de sare, se fierbe până dă un clocot după care se stinge focul, se lasă sa se racoreasca putin dupa care se toarnă peste legumele din borcan. (borcanele se așează pe o tavă de inox, să nu crape). Se pun capacele pe borcane și se înfiletează dar nu de tot, se pun într-un loc rece. Se lasa asa pana nu mai fierb (1-2 zile) dupa care se strange capacul si la cămară cu ele.
Murăturile asortate se păstrează la rece.
2 comentarii la „Murături asortate, în saramură”