Ingrediente: câteva bucățele de bacon, 1 dovlecel, 1/2 ardei kapia, 1 roșie mare bine coaptă, 2 căței de usturoi, sare, piper, 1 linguriță pastă de gulaș, paste făinoase, puțin sos de iaurt
Mod de preparare: Se taie în bastonașe ardeiul și baconul dar și dovlecelul curățat de semințe. Roșia se decojește și se toacă mărunt.
Se pune puțin ulei într-o tigaie wok unde se călesc feliile de bacon după care se scot pe un șervețel. În uleiul rămas se pun dovleceii la călit,
ardeiul,
condimentele și usturoiul tocat.
Când toate sunt călite ușor, se adaugă roșia decojită și mărunțită dar și o linguriță de pastă de gulaș. Este aromată dar și sărată, așa că atenție la condimente.
Eu am avut puțin sos de iaurt cu usturoi pe care l-am adăugat la legume. Mie-mi place gustul de usturoi, în plus este și sănătos :)
Se amestecă totul și se mai dă un clocot. Se pun pastele făinoase fierte și eventual puțină apă în care au fiert.
În final se presară pătrunjel verde tocat.
Pastele cu legume se servesc cu baconul prăjit deasupra.
Un fel doi ușor de făcut dar și foarte gustos. Se poate face atât vara cât și iarna, chiar dacă legumele sunt din market…..