Baghete de dovlecei

Ingrediente: dovlecei, sare. piper, boia, ouă, pesmet, făină, smântână, susan

Mod de preparare: Se spală dovleceii și se taie baghete. Se condimentează cu sare și piper (eu am avut sare cu piper de la Bad Ischl) și se lasă cca 10 min într-un vas.

Între timp se pregătesc 3 vase pentru: făină, ou bătut cu smântâna și pesmet amestecat cu susan. Baghetele se trec pe rând prin cele trei vase după care se așează într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Se stropesc cu ulei prin pulverizare și se introduc în cuptorul preîncălzit pentru cca 30 min la temperatură medie, până devin frumos rumene.

Baghetele de dovlecei se servesc cu salată sau Sos de iaurt – Tzatziki.

Un prânz ușor și sănătos.

Sincer mie-mi plac mai mult dovleceii prăjiți dar așa sunt mai sănătoși……

Distribuie pe:

Un gând despre „Baghete de dovlecei”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *