Ingrediente: 2 căni făină, 1 cană zahăr, 3 linguri cacao, 1 linguriță praf copt, 1 cană apă, 1/2 cană ulei, 375 g dulceață, o mână de merișoare, 2 linguri nucă măcinată.
Mod de preparare: Se pun într-un vas ingredientele uscate (făina, cacao, zăharul și praful de copt). Se amestecă cu un tel pară, după care se adaugă dulceața (gemul), apa și uleiul. Compoziția se omogenizează cu lingura după care se adaugă merișoarele și nuca măcinată. In loc de merișoare se pot pune alte fructe uscate. Se toarnă compoziția în tavă tapetată cu hârtie de copt (22/32) și se coace în cuptorul preâncălzit la foc mediu, cca 30 min, în fucție de cuptor. Se face testul cu scobitoarea. Când este gata, prăjitura se scoate din cuptor și se lasă să se răceasca după care se scoate din tavă și se porționează.
Rețeta pe etape o gasiți aici.
Un gând despre „Prajitură rapidă cu dulceață”