Ingrediente umplutura: 350 g carne slaba de porc, 1 ceapa, 3-4 catei de usturoi, sare, piper, boia dulce, ulei, telemea, branza topita, foi de lasagna
Ingrediente pentru sosul Bechamel: 50 g unt, 1 lingura faina, 300 ml lapte, sare si piper, nucsoara In plus branza topita si telemea pentru presarat deasupra (normal este mozarella sau cascaval, dar nu am avut)
Mod de preparare: Se caleste ceapa in putin ulei. Cand s-a inmuiat se pune carnea tocata si se adauga sare si piper.
Se amesteca din cand in cand si se tine pe foc pana carnea este patrunsa. Se adauga usturoiul si boiaua, se amesteca si se lasa sub capac sa se prajeasca putin,
dupa care se pune branza topita
si o bucatica de telemea rasa.
Se omogenizeaza si se lasa sa se racoreasca.
Intre timp se prepara sosul Bechamel dupa reteta de aici.
Intr-un vas termorezistent uns cu ulei se pune un strat de foi de lasagna (nefierte), se pune un strat de sos Bechamel, apoi unul de carne.
Se repeta operatiunea pana se termina ingredientele,
ultimul strat este format din foi care se ung cu sos Bechamel si se presara bucatele de branza topita si telemea rasa din abundenta.
Se da vasul la cuptor la foc mediu pana se rumeneste frumos deasupra si foile sunt moi (se incearca cu o furculita).
Eu am folosit un vas ceramic de 24/15. Pentru un vas mai mare se maresc cantitatile.
Am servit cu ardei copti…..Pofta buna!
Ce bine arata! Eu sunt fan lasagna ;)