Lasagna cu ciuperci

Astazi am vazut la Miha o reteta de „Lasagna cu ciuperci” care m-a tentat la prima vedere. Am ingredientele necesare si daca tot trebuie sa fac mancare mi-am spus ca merita sa incerc, sigur va fi un fel doi minunat.

Ingrediente pentru umplutura: 9 foi de lasagna (depinde de marimea vasului), 2 cutii ciuperci, 2 cepe, 5-6 catei de usturoi, sare si piper, 3 linguri mozzarella (ideal este cu ciuperci proaspete, dar nu aveam in casa)

Ingrediente pentru sosul Bechamel: 50 g unt, 1 lingura faina, 300 ml lapte, sare si piper, nucsoara In plus: mozzarella pentru presarat deasupra

Mod de preparare: Se caleste ceapa in putin ulei.

Cand s-a inmuiat se adauga ciupercile taiate si scurse si usturoiul pisat.

Se amesteca din cand in cand si se tine pe foc pana ciupercile se inmoaie. La nevoie se mai adauga putina apa. Se condimenteaza cu sare si piper, dupa care se adauga si mozzarella rasa. Se omogenizeaza si se lasa sa se racoreasca.

Intre timp se prepara sosul Bechamel. Untul se topeste la foc mic, apoi se adauga faina si se amesteca repede, sa nu se formeze cocoloase. Se toarna laptele rece si se omogenizeaza. Se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si nucsoara si se fierbe pana sosul ajunge la consistenta dorita, nu foarte gros.

Intr-un vas termorezistent uns cu ulei se pune un strat de foi de lasagna (nefierte), se pune un strat de sos Bechamel, apoi unul de ciuperci.

Se repeta operatiunea pana se termina ingredientele, ultimul strat este format din foi care se ung cu sos Bechamel si se presara cu mozzarella din belsug.

Se da vasul la cuptor la foc mediu pana se rumeneste frumos deasupra si foile sunt moi (se incearca cu o furculita).

Se lasa sa se racoreasca si se portioneaza dupa dorinta.

 Multumesc Miha, foarte bun…..

Un gând despre „Lasagna cu ciuperci”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *