Tocană de cartofi cu ceafă de porc afumată

Ingrediente: 1 ceapă, 1 lingură ulei, 200 g ceafă de porc afumată, 4-5 cartofi, 2 roșii, 1 cub vegeta homemade, mărar, sare

Mod de preparare: Se călește puțin ceapa într-o lingură de ulei, se adaugă ceafa de porc tăiată bucățele, se amestecă și se lasă până ceapa devine sticloasă. Se adaugă 500 ml apă, se pune capacul și se fierbe la foc mic. Se curăță cartofii, se taie cuburi și se adaugă peste afumătură. Se mai completează cu apă, să fie suficient sos. Punem un cub de bază pentru mâncare tip „vegeta” și se dă un clocot. Când cartofii sunt fierți pe jumătate se pun roșiile tăiate mărunt, cuburi din conservă sau puțin bulion. Se fierbe la foc mic, la final adăugăm mărarul verde tocat.

La nevoie se poate adăuga sare, dar numai după gust, cubul de vegeta și ceafa de porc fiind destul de sărate.

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *